LUCY IN THE SKY MENU

Snacks

Moss and soy 5

Deep-fried moss, forest berries and soy

Ashed artichokes 6

Jerusalem artichoke mousse and burnt hay

Spruce in a cone 5

Salmon tartare and spruce mayonnaise

Skagen goes wild in japan 6,5

Shrimps, miso brioche and fried roe

Hot dog “Berryboshi” 7,5

Mangalitza sausage and umeboshi style salted lingonberry

Scallop ”Furikake” 9

Fresh scallop marinated, as a mousse and crispy

Lucy’s sashimi 11,5

Daily fish, daikon, wasabi and wild flower vinaigrette

Starters

Organic Egg “Okonomiyaki” 12

Japanese omelette with nixtamalized root vegetables

Wild Miso Soup 12

Wild mushroom and miso soup

Västerbotten umeboshi 12

Japanese rice risotto style with Västerbotten cheese and umeboshi plums

Mackerel with Wild Teriyaki 14,5

Seaweed salad, mackerel and wild teriyaki

Yuzu & Pine Tempura 15

Prawn and cauliflower tempura with yuzu and pine sauce

”Takoyaki” Blinis 14,5

Buckwheat blinis with salmon roe and soy smetana

Tonkatsu Rose 15,5

Crispy malt-fed pork cutlet with rose ketchup

Shabu-shabu in Nuuksio 18

Thinly sliced Black Angus with ceps and soy foam

Refreshment

Lemon in the Forest 5

Douglas fir granita with goat milk yoghurt

Ants and Cucumber 6

Cucumber juice, gin and ants

Mains

Buckwheat & Tofu 19,5

Fried soba noodles with Finnish tofu and gomashio vegetables

Roots & Wasabi 19,5

Roots, roots, roots vegetables with fresh wasabi and Lucy’s crème fraîche

Cod with fake cassis 29

Miso-cured cod and wild berries with lots of greens 

Chicken or Egg 28

Teriyaki chicken with hay-smoked egg and Japanese rice

Fish of the Day ”Beurre Wild” (daily price)

Mirin and soy-marinated catch of the day served with wild herb beurre noir

Malt Pork Nose to Tail 29

Kassler, fillet and rump from malt-fed pork, pork and fir jus, ”disco” potatoes and grilled cucumber

Tonkatsu “Ramen” with the rest of the pork 23

Soba noodles in dashi and pork broth, wild sprouts and onions

Black Angus BBQ 34

Grilled flank steak, Japanese BBQ sauce, sorrel & wasabi potatoes

Sharing

Black Cabbath 13 /prs

Burned cabbage with browned butter, umezuke plums and chamomille

Ribs and dips 25 /prs

Glazed ribs, tsukemono vegatables and lots of dips

Fish of the day “Ikejime”

(daily price/person)

Catch of the day served with an assortment of seasonal condiments

Sukiyaki for Two 32 /prs

Finnish Black Angus, Japanese rice, shiitake, cured egg and juniper

Desserts

”Matcha latte” 13,5

Hot and cold milk and matcha tea

Head in the Clouds 14

Oak parfait with freeze-dried forest berries and miso caramel

Cep in the Forest 14,5

Cep ice cream, forest cake and  wood sorrel

Black Chocolate 14

Chocolate with fermented garlic

Tasting Menus

Slow Down I 69

Jäkälää ja soijaa 

Uppopaistettua poronjäkälää, metsämarjoja ja soijaa ​ 

Kampasimpukkaa ”Furikake”  

Tuoretta kampasimpukkaa marinoituna, moussena ja rapeana ​ 

Makrillia teriyaki 

Wakame salaattia, grillattua makrillia ja teriyaki kastiketta ​ 

Metsän sitruuna 

Douglas-kuusi sohjoa ja vuohenmaito jugurttia ​ 

Black Angus BBQ 

Grillattua rotukarjan kuvetta, japanilaista BBQ-kastiketta ja suolaheinää ​ 

”Matcha latte” 

Maitoa ja matcha teetä, kylmää ja kuumaa

————

Slow Down II  99

Spruce in a cone 

Lohitartar ja kuusimajoneesia ​ 

Skagen goes wild in Japan 

Katkarapuja, misolla maustettua briossia ja paistettua mätiä ​ 

Hot dog “Berryboshi” 

Mangalitza makkaraa ja suolattua puolukkaa umeboshi tyyliin ​ 

Päivän sashimi 

Retikkaa, wasabia ja luonnonkukka-vinegrettiä ​ 

Shabu-shabu in Nuuksio 

Ohueksi leikattua Black Angus paistia, herkkutatteja ja soijavaahtoa ​ 

Fish of the day “Beurre Wild” 

Mirinillä ja soijalla marinoitu päivän saalis, villiyrteillä maustettu beurre noir-kastike ​ 

Murkku ja kurkku 

Jäädytettyä kurkkua, giniä ja muurahaisia ​ 

Mallasporsasta monella tavalla 

Mallasporsaan kassleria, filettä, paistia ja kuusilientä , “Disco” perunat ja grillattua kurkkua ​ 

Pilvessä 

Tammella maustettu parfait, metsämarjoja ja miso karamellia

————

A Taste of Honey  65

Jäkälää ja soijaa 

Uppopaistettua poronjäkälää, metsämarjoja ja soijaa ​ 

Villi miso keitto 

Metsäsieni-misokeitto ​ 

Tempura Yuzu & Mänty 

Kukkakaali tempura, yuzu & mänty dippi ​

 Metsän sitruuna

 Douglaskuusi sohjoa ja vegaanista jugurttia ​ 

Tattari & Tofu 

Paistettua soba nuudelia, kotimaista tofua ja gomashio vihanneksia ​ 

Black chocolate 

Suklaata ja fermentoitua valkosipulia